saloniemi Kärttyisä paremmintietäjä.

Timo Soini ja laskemisen sietämätön vaikeus

Jostain syystä Vihreät ovat Timo Soinille äärettömän tärkeä puolue -- Soini hahmottaa Vihreät jonkinlaisena persunegaationa joka saa kokoonsa nähden suhteettomasti huomiota. Tämä menee joskus vähän överiksi kuten tänään, kun Suomen Uutiset otsikoi:

Vihreät pelasti hallituksen äänestämällä tyhjää – Näin Soini tylytti

No katsotaanpa mitä oikeastaan tapahtui. Hallituksen välikysymyksessä vihreät äänestivät tyhjää, joten välikysymysäänestys päättyi 97 jaa, 9 tyhjää, 12 poissa, 81 ei. Jostain syystä Timo Soini tulkitsi hyvin luovalla matematiikalla, että 

Näyttökuva 2015-02-06 kello 18.04.31

No jos vihreiden 9 tyhjää olisi siitynyt ei- puolelle niin lopputulos olisi ollut 97 jaa, 12 poissa, 90 ei. Eli välikysymys olisi kaatunut joka tapauksessa, koska vihreät eivät ole enää hallituspuolue eivätkä äänestäneet alunperinkään jaa vaan tyhjää. Eli Timo Soini valehteli lehdessä. Ei varmasti pahuutaan vaan taitamattomuuttaan.

Suomen uutiset jatkaa erikoisella  spekulaatiolla:

Jos epäluottamusta äänestäneisiin olisi lisätty yhdeksän ääntä, olisi niitä ollut 90, ja jos hallituksen riveistä olisi vähennetty saman verran, olisi tulokseksi tullut 88 hallituksen puolesta ja 90 vastaan.

Varmasti -- jos siis oletetaan että vihreät äänestäisivät yhtäaikaisesti sekä tyhjää että jaa. Lisäksi  epäluottamusta äänestäneiden listaan olisi lisätty 25 ääntä ja hallituksen riveistä vähennetty 50 ääntä olisi esitys mennyt läpi- tai jos parlamentissa olisi 300 jäsentä jotka... ja niin edelleen.

On vaikea tietää onko kyseessä vain toimittajien ja Timo Soinin laskutaidottomuus vai Suomen Uutisten täysin tietoinen yritys tehdä politiikkaa virheellisillä faktoilla. Mutta joka tapauksessa lopputuloksena juttu freimasi Timo Soinin laskutaidottomana törppönä. Mitäs siinä sitten. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Timo Soinin laskutaidottomuus"

Vihreiden täydellinen kyvyttömyys laskutoimituksiin tuulimyllyjen tuoton suhteen ehkä antaa Soinille nälvimisvaraa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Jos moisen sammakon olisi päästänyt suustaan joku muu, niin asia olisi suuren ilkkumisen aihe eräiden US:n vakiokommentoijien toimesta. Nyt vain hiljaisuus.

Enemmän minua kuitenkin ihmetyttää se, että Turunen ja Kettunen komppasivat jutun mukaan Soinia. Ei kai perussuomalaisissa ole ajattelua kielletty jos suuri johtaja puhuu läpiä päähänsä? Vai onko tuo laskutaidottomuus yleisempikin piirre puolueessa?

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Tällä laskuopilla ei liene mikään ihme, että Matias Turkkila jätti diplomi-insinöörin hommat ja ryhtyi politrukiksi.

Jouko Silvennoinen

Toivottavasti Sipilä antoi anteeksi puheenjohtaja Niinistölle äänestyksen jälkeen näytti sitä niin anovan, lupas varmaan pysyä vastedes ruodussa, hallitukseenhan toi halajaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Toivotaan ettei Soinista tule valtionvarainministeriä mikäli persut päätyvät hallitukseen.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Luultavasti jopa Kataisen kutosen matikallakin tuo laskutoimitus olisi onnistunut.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Jaha, perussuomalaisten äänenkannattaja pisti sitten koko jutun uusiksi, ja pääruoska Putkosen mukaan Soini ei ole koskaan sanonut näin.

Tälläkään eläinfarmilla toveri Napoleon ei ole koskaan väärässä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Näyttää muuten todella hassulta, kun juttu on totaalisesti muutettu, mutta kommenttiketju on entisensä. Jutussa ei Vihreitä enää mainita, joten kommentoijat näyttävä nyt siltä kuin saisivat verensyöksyjä ihan omin päin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kömpelyys on itsetarkoituksellista. Ainakin siltä vaikuttaa, sählätään tarkoituksella että saatais kansan rakkaus. Onhan Turhapurokin rakastettu hahmo.

Joel Rouvinen

Kiitos vinkistä. Otin molemmat versiot uutisesta talteen, kun ne vielä löytyivät helposti.

https://joelrouvinen.wordpress.com/2015/02/07/peru...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Hyvin se hallitusvastuu meni vihreiltä ja vasemmistolta :)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yrittänyttä ei laiteta. Paitsi persuissa.

Toimituksen poiminnat