saloniemi Kärttyisä paremmintietäjä.

Kevät koittaa Immoselle

Kun koko Suomi puhuu Immosen Ollista niin mitä Ollille sitten tapahtuu? Minun arvaukseni: ei yhtään mitään. Perussuomalaisten ryhmä kehottaa Olli Immosta vakavasti harkitsemaan käytöstään, Olli lupaa näin tehdä ja viimeistään itsenäisyyspäivänä Ollilla on taas marssi natsien kanssa, eikä Soini tai kukaan muukaan tee asialle silloinkaan mitään.

Miksi näin? Timo Soini on poliittisesti mestarillinen mies, joka joutuu pelaamaan kaiken aikaa vähän väärää peliä pikkuisen väärillä säännöillä. Timo Soinin suurin poliittinen uhkapeli on ns. nuivasiiven mukaanveto perussuomalaisiin. Timo Soini ei ole rasisti eikä edes erityisen kiinnostunut maahanmuuttopolitiikasta, mutta Soini osaa laskea ja tiesi että äänipotentiaali avoimen fasistisilla tai eri tasoilla rasismin kanssa flirttailevilla ehdokkailla oli suuri ja käyttämätön.

Nuivasiipi toimitti sen mitä lupasi- ääniä, äänestäjiä, vapaaehtoisia ja uusia vaikuttamisen kanavia; kertakaikkiaan koko paketin. Vastapainoksi nuivasiipi haluaa myös sen mikä luvattiin, ja tästä Soinin ongelmat alkoivat. Miten sovittaa yhteen keskustakonservatiivisen SMP:n rauniot maahanmuuttokritiikkiin, jonka taso vaihtelee järkevästä maahanmuuttopolitiikkakeskustelusta aivan silkkaan natsilarppaukseen?

Esimerkiksi Timo Soinin ja Jussi Halla-ahon paritanssi on ollut komeaa katsottavaa. Soini haluaa Halla-ahon äänet ilman Halla-ahoa, Halla-aho taas poliittisen vaikutusvallan ilman politiikkona olemista. Viimeisimmillään tämä paritanssi sisällytti muunmuassa Halla-ahon puolivastentahtoisen piruetin europarlamenttiin. Asiaa tuntevat tietävät että taitavan ja sosiaalisenkin euroedustajan vaikutuskyky on pieni. Mutta Brysselissä Halla-aho on kuitenkin poissa päivänpolitiikasta -- edes jollain tasolla.

Mutta nuivat ottivat omansa, ja tässä viimeisimmässä tanssin käänteessä Olli Immonen vie ja Soini vikisee. Syksyllä on tulossa eduskunnan käsittelyyn homoliittolaki, Soinin neuvottelema taakanjakopakolaisten lisäys, yhteiskuntasopimus ja Kreikan kolmas tukipaketti. Kaikissa näissä Soini on toiminut toisin kuin jokin fraktio perussuomalaisista olisi halunnut- ja usein myös toisin kuin Soini on itse luvannut.

Jos varaventtiili olisi ja Immonen potkittu Muutos 2011 -ryhmään, saattaisi kynnys muille pettyneille siirtyä sinne Immosen perässä olla liian pieni. Lex Vennamon poisto oli Soinin hallitusohjelmaan haluama osa. Soinin ajamalla lakimuutoksella siis Soinille jäisi kuitenkin irtoavan fraktion puoluetuet. Mutta ei Soini ota sellaista riskiä että hän itse aiheuttaisi persujen hajoamisen ensimmäisen ministerisyksynsä alussa. Soini nielee vitutuksensa sekoilevaa Immosta kohtaan ja kertoo ryhmän harjanneen pojan kunnolliseksi, ja odottaa sydän kylmänä seuraavaa natsilarppia.

Soini on poliittisella nimityspelillä osannut aika hyvin naulata nuivaosastoa kiinni persujen ryhmähuoneeseen. Maria Lohela nimettiin puhemieheksi, Jussi Niinistö ministeriksi ja Sampo Terho EK-ryhmän puheenjohtajaksi. Kukaan heistä ei voi edes halutessaan lohjeta Immosen perässä.

Mutta tämä myös tuo täysin oman kierteensä persujen puoluekokoukseen. Oliko Immosen breivikfanitus sittenkään perinteisintä kännifaboilua vai joku osa jonkun puoluejohtajapelissä? Todennäköisesti ei, mutta entäpä jos?

Mutta muistakaa, että Timo Soinilla on aina kuolleen miehen kytkin. Perussuomalaisten rahat puoluetukea myöten on säätiöity Perussuomalaiselle säätiölle ja säätiön puheenjohtajaTimo Soini voi hyvin esittää säätiön hallitukselle, että rahat loppuu jos meno ei muutu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Immonen itse on viitannut puolueen sisällä käytävään valtataisteluun. Jospa siis valmisteilla olisikin joku pikku "Putsch" - ainakin siis Immosen mielestä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015072720096563_u...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kun sekä säätiöt että tuo hallitusohjelmaan saatu kahle rahoihin ovat hieman ei mairittelevia juttuja ne myös vaikuttavat asenneympäristöön. Persuihin suhtaudutaan kyynisesti. Kaukana on ajat jolloin persut olivat kansan lemmikkejä. Minä luulen että nämä järjestelyt molemmat vaikuttavat lemmikkiaseman menetykseen.

Mika Samuel Kiekkijev

http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2015/07/kun-dem...

"Somessa on helppo havaita, että tällaiseen kampanjaan on erittäin helppoa vetää mukaan tyhmintä ainesta, joka ei yleensäkään tarvitse ajattelua mielipiteidensä muodostamiseen, vaan raakkuu lauman mukana. "

Käyttäjän saloniemi kuva
Tuomas Saloniemi

Vihavaisen argumentaatio ei kauniisti sanottuna vakuuta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Saloniemi, aijotko itse varmistaa tuon natsimarssin onnistumisen ?

Käyttäjän saloniemi kuva
Tuomas Saloniemi Vastaus kommenttiin #7

Minä vietän yleensä itsenäisyyspäivää vaimon kanssa kotona. En ajatellut mennä katsomaan tänäkään vuonna.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

En ole mitenkään dosentti Johan Bäckmanin ihailija. Mutta aina välillä hänen blogikirjoituksensa tarttuu hakukoneistooni. Nyt hänellä taitaa ikävä kyllä olla pointtikin. Tässä ote hänen blogistaan:

"Perussuomalaiset-puolueen lakkauttamiseen velvoittaa Pariisin rauhansopimuksen artikla 8, joka on voimassaolevaa lainsäädäntöä:

Suomi, joka välirauhansopimuksen mukaisesti on ryhtynyt toimenpiteisiin hajoittaakseen kaikki Suomen alueella toimivat fascisminluontoiset poliittiset, sotilaalliset tai sotilaallisluontoiset järjestöt sekä muut järjestöt, jotka harjoittavat Neuvostoliitolle tai muille Yhdistyneille Kansakunnille vihamielistä propagandaa, sitoutuu olemaan vastaisuudessa sallimatta senluontoisten järjestöjen olemassaoloa ja toimintaa, joiden tarkoituksena on kieltää kansalta sen demokraattiset oikeudet."

Mitä jos ulkomailta alkaisi tulla kysymyksiä siitä miten Suomi aikoo noudattaa rauhansopistusta? Mitä vastaa siihen ulkoministeri Timo Soini? Entäs Keskusta ja Kokoomus?

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pariisin rauhansopimus ei ole enään voimassa, mutta Yhistyslakia tarkastellen
puolueessa vaaditaan käytännössä ehdotonta kuuliaisuutta puheenjohtajaa kohtaan.

Tosin se on jätetty kaukoviisaasti sääntöihin kirjoittamatta, niin säännöt on saatu hyväksytyksi.

Sääntöjen mukaan Soini on puoluehallituksen ja puoluevaltuuston puheenjohtaja.

Soini toimii myös puheenjohtajana puoluevaltuuston kokouksessa myöntäen myös itselleen tili-ja vasttuuvapauden edellisen vuoden tileistä

Helppo myöntää, kun puolueelle ei missään toimielimessä laadita tulevalle toimintavuodelle toiminta- ja taloussuunnitelmaa, vaan kaikki on Timo soinin puoluehallituksen päätettävissä.

Puolueella ja Soinin säätiöllä on sama henkilö tilintarkastajana.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Kommentti 9.

Pariisin rauhansopimuksesta voidaan todeta että sopimus on voimassa. Jollei olisi niin meidän pitäisi oitis käynnistää uusia rajaneuvotteluja Venäjän kanssa.
Suomi on yksipuolisesti ilmoittanut ettei enää noudata tiettyjen aseiden, kuten puolustustarkoitukseen soveltuvien ohjusten, hankintakieltoa. Muilta osin rauhansopimus ei ole irtisanottu.

Terveisin.

Ingmar Forne

Juha Ikonen

"Soini haluaa Halla-ahon äänet ilman Halla-ahoa, Halla-aho taas poliittisen vaikutusvallan ilman politiikkona olemista."

Asia on juurikin näin. Soinista jotenkin paistaa tietynlainen fiksuus. Ei tyhmä ihminen saisi taottua politiikan joskus hieman vaikeaselkoista retoriikka yksinkertaiseen muotoon. Jopa niinkin yksinkertaiseen, että jotkut nukkuvat äänestäjät ovat käyneet antamassa äänensä perussuomalaisille.

En haluaisi millään uskoa että Soini kannattaisi oikeasti kovinkaan suuria maahanmuuttolinjauksia, aivan kuten kirjoititkin. Soini vain nyt sattuu olemaan puun ja kuoren välissä, jännitettävää riittää siis koko vaalikaudella. Saako Timo ja Sampo pidettyä joukkonsa kurissa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kun 20 kansanedustajaa eroaa puolueesta eripuolueeksi, voi Soini todeta,nyt se vasta jytky tuli nyt lähti rahaa, mutta jäihän säätiölle ja meillekin.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Kommentti 10.

Soini on hallitusneuvotteluissa varautunut siihen että puolueesta saattaa erota joitakin kansanedustajia. Ymmärtääkseni hänen vaatimukseensa tässä suhteessa on suostuttu.

Sitä en tiedä vaatiiko tämä lainmuutosta, ja jos vaatii, onko sitä ehditty tehdä.

Terveisin.

Ingmar Forne

Käyttäjän saloniemi kuva
Tuomas Saloniemi Vastaus kommenttiin #13

Ei se mitään lakimuutoksia vaadi, sitä tapahtuu joitain kertoja vaalikaudessa ihan kaikissa puolueissa. Hirvisaari, vasenryhmä, Lyly Rajala, Merikukka Forsius... onhan näitä.

Petteri Hiienkoski

Suomi ihmeellinen maa - oikea ihanuuksien ihmemaa!
Ja ehkä juuri sen takia myös niin cool.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat