saloniemi Kärttyisä paremmintietäjä.

Älkää antako pelon voittaa

Tänäänkin uutisoivat siitä miten Vasemmistonuoret ja PS-nuoret eivät osallistuneet nuorisojärjestöjen yhteiseen kannanottoon. Siinä vaadittiin nollatoleranssia väkivallalle ja uhkailulle. Joskus politiikasta keskustellessa tulee sohaisseeksi todella ihmeellisiin muurahaispesiin. Kuten vaikka silloin, kun kritisoi Vasemistoliittoa ja antifasistista toimintaa.

Aloitetaan kauempaa. Vasemmistoliiton puolelehti Kansan uutiset julkaisi viikonloppuna blogauksen, jossa toimittaja Pontus Purokuru eritteli Jyväskylän lauantaista välikohtausta.  Purokurun yksi teesi oli, että antifasistinen toiminta on ajanut natsit pois Helsingistä, jolloin rähinöitä syntyy Jyväskylässä. Tämä oli esitetty vieläpä ihailevaan sävyyn.

Näin todellakin on ainakin internetin mukaan tapahtunut. Antifasistinen toimintaryhmä Varisverkosto julkaisi yhteenotosta jopa oman taisteluraportin.

Purokurun kirjoitus on mielestäni tyhmä, asiaton ja hyvin väärässä paikassa Vasemmistoliiton puoluelehdessä. Mielestäni Purokurun teksti ihannoi väkivaltaa politiikan jatkeena. Katsotaanpa jos Purokurun tekstin kääntäisi toisinpäin:

  •  "Mokuttajat osoittivat mieltään Helsingissä, koska Lieksasta heidät oli heitetty ulos". 
  • Viime vuonna antifasistien aktivistit partioivat Lieksassa. Poliisi tarkkaili partioita, mutta antoi niiden tapahtua. Antifasistit lopettivat partioinnin Lieksan kaduilla vasta sen jälkeen, kun fasistit olivat käyneet heidän kimppuunsa.
  • -- --
  • Nyt kaduilla antifasistien kanssa tappelevat fasistit sitten tekevät poliisin tekemättömiä töitä samalla, kun mediassa jatketaan puhetta ääriliikkeiden yhteenotoista.

Kirjoitin asiasta facebook- päivityksen, koska minun mielestäni alkperäisestä tekstistä löytyy aivan kaikki poliittista väkivaltaa ihannoivat tolkuttomuudet. Kansanedustaja, Äärioikeisto Suomessa- kirjan kirjoittajan Li Anderssonin mielestä ei löydy. Vieläpä hajotan yhteisrintamaa.

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.25.18

Tiedän tyylini provosoivaksi ja olen siksi tottunut vastaanottamaan samassa rekisterissä liikkuvaa palautetta, mutta tämä keskustelu meni todella nopeasti todella oudoksi. Paavo Arhinmäen entinen erityisavustaja, Vasemmistoliiton poliittinen sihteeri Jussi Saramo avaa pelin henkilökohtaisuuksilla ja ihmettelee avauksesta tykänneitä ihmisiä:

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.28.19

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.28.38

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.30.44

Pyydän tuhat kertaa anteeksi aatetovereitani jotka nostivat Hitlerin valtaan. Onneksi tähän "kuraan" kommentoi moniakin älykkäitä henkilöitä.

En minä kehittele asioita vassareita dissatakseni, mielestäni olen kirjoittanut melko tasaisesti kaikista relevanteista eduskuntapuolueista. Enkä minä keskustele kuvitteelisesta äärivasemmistosta vaan täysin konkreettisista pirun vihaisista vassareista ja heidän puoluelehdestään, jossa julkaistaan mielestäni asiattomia tekstejä.

Äärioikeisto Suomessa -teoksen toinen kirjoittaja Dan Koivulaakso osallistui myös keskusteluun.

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.29.20

Tämä saattaa toki olla myös natseja hyödyttävä näkökulma, mutta onko vika silloin minussa vai pitäisikö tälle asialle mahdollisesti tehdä jotain? Onko väkivallattomuuden vaatiminen todellakin natseja hyödyttävä näkökulma?

Vasemmistoliiton puoluelehden Kansan uutisten nettikolumnisti Jami Järvinen hermostui keskustelusta ja pisti ns. välit poikki:

Näyttökuva 2015-08-04 kello 11.52.09

Tämä on sääli, koska Jami on mielestäni erinomainen kirjoittaja ja tarkka politiikan kommentaattori. Kannattaa lukea Jamin erinomainen arvio Timo Soinin Peruspomo -teoksesta.

Äärioikeisto Suomessa- kirjan kolmas kirjoittaja, toimittaja Mikael Brunila omisti minulle ihan kokonaisen statuksen:

 brunila

Brunilan, Koivulaakson ja Anderssonin kirja Äärioikeisto Suomessa on erittäin hyvä. Se kannattaa lukea. Minä puolestani olen aviomies, veli, lapsi, ystävä, työkaveri, vihollinen, ärsyttävä, soittokaveri, vävy. Kaikille varmasti eri asioita. Tulkaa tutustumaan! Enkä minä osaa koulutustani hävetä, minä todellakin olen soittanut tuubaa. Oikeasti, ammatikseni.

Minä kirjoitan paljon, minä kirjoitan provosoivasti ja minä kirjoitan ärsyttävästi. Tiedän sen. Tästä huolimatta en kovin usein muista kirjoittaneeni blogille tai facebookkiin henkilökohtaisuuksiin meneviä kommentteja. Jos ja kun näin on tapahtunut, pyydän sitä anteeksi. Ei politiikasta niin pidä keskustella. Politiikka on yhteisiä asioita. Mutta kaikki tämä, siis kaikki tämä kuran määrä vain siksi että kommentoin Vasemmistoliiton puoluelehdessä julkaistua mielestäni mautonta artikkelia?

Mitä meille ihan järkevillekin ihmisille tapahtuu, kun tulee puhe fasismista? Miksi me emme luota siihen että ne täsmälleen samat keinot joilla asioita on hoidettu ennenkin, yhtäkkiä lakkaavat toimimasta, jos vastassa on fasisteja? Miksi me emme luota toisiimme? Miksi me tässä tapauksessa emme luota yhteiskuntaan vaan alamme riitelemään keskenämme siitä, miten fasismi on niin erityistä pahaa, että minkäänlaiset inhimilliset ja yhteiskunnalliset normit eivät enää toimi?

Emmekö me silloin ole täsmälleen heidän kaltaisiaan?  Sanoudutaan kaikki irti väkivallasta ja voitetaan tämä peli puhtaasti. Älkää antako pelon voittaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VillePaavolainen kuva
Ville Paavolainen

Minun mielestäni tämä koko keskustelu haiskahtaa keskustelun lakaisemiselta maton alle. En muista milloin some, sen pinnallisuus ja kyky asetella kaikki vastakkain sekä populistinen äänien kalastelu olisi ollut näin voimallista. Tuskin koskaan näin mitättömistä tapahtumista. Olisi oikeasti tärkeitäkin yhteiskunnallisia aiheita. Voisi vvaikka aidosti keskustella maahanmuuttopolitiikasta, jos kenelläkään olisi siihen munaa. Pitäisi vääntää Suomi nousuun ja tehdä yhdessä talkoita. Nuutaman asian perään herättelyä blogissa http://piikkisanakas.blogspot.fi/?m=1

Jaakko Häkkinen

Tuomas, paras todiste puolueettomuudesta on, kun kumpikin ääripää syyttää puolueelliseksi. :)

Käyttäjän valtteriaaltonen kuva
Valtteri Aaltonen

Mielenkiintoinen reaktio näiltä vasemmistoaktivisteilta. Eipä se koira yleensä noin kovaa älähdä,ellei kalikka tosissaan kolahda.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Voi hyvin kysyä kaikesta viimeaikaisesta kouhkaamisesta, Onko hyväksyttävämpää kirjoittaa henkilöön käyviä esim. solvaavia kirjoituksia kuin kirjoittaa omaa mielipidettä yleisessä mielessä, vaikkapa suuresti kohua synnyttäneestä maahanmuutosta?

Toinen havainto joka aiheuttaa itselleni kysymyksiä on se kuinka suvaitsevaista ja hyväksyttävää ylipäätään on se että yritetään painostamalla saada tietty henkilö yhteiskunnan ulkopuolelle? Eikö pidä pystyä keskustelemaan kaikkien kanssa ilman henkilöön menevää syyttelyä, nimittelyä jne? Onhan niin että myös vankilasta vapauteen päässeet ovat saaneet opastusta "siviiliin" pääsyyn ja siten takaisin yhteiskuntaan.

Jaakko Häkkinen

Ei sille mitään voi, että riehuvat anarkistit ovat leimallisesti vasemmistolainen ilmiö, ja todistetusti väkivaltainen. Totuus vesittää Vasemmistonuorten selitykset.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199813-miksi...

Toimituksen poiminnat