saloniemi Kärttyisä paremmintietäjä.

Perussuomalaiset luopui maahanmuuttopolitiikasta

Välimeren rannoilla on käynnissä ennennäkemätön humanitaarinen kriisi, ja Italian aurinkorannikot täyttyvät paitsi aurinkoa ottavista turisteista myös rannoile huuhtoutuvista ruumiista. Ne pilaavat ikävästi tunnelmaa. Näitä henkensä kaupalla pakenevia ihmisiä Jussi Halla-aho kutsuu iPhone-miehiksi ja puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo elintasosurffareiksi.

 

Timo Soini on fiksu mies ja tiesi, että tällä hallituskaudella ei kannata olla valtiovarainministeri. Valtavat säästöt, horjuva yhteiskuntasopimus ja kovan linjan oikeistolainen talouspolitiikka ovat asioita, joille populistipuolueen johtajan ei sovi antaa kasvojaan. Mutta vähänpä tiesi Soini mitä loppukesä 2015 toisi tullessaan. Valtava pakolaisongelma putoaa suoraan ulkoministerin tontille, ja nimenomaan maahanmuuttovihasta ponnistavalle puolueelle tilanne on vähintäänkin kiusallinen. 

Traagisinta on, että Timo Soini ei itse ole erityisen ulkomaalaisvastainen tai välttämättä edes kovin kiinnostunut näistä asioista. Timo Soini haluaa olla valtiomies ja Timo Soini on todella hankalassa raossa, koska valtiomiesmäisyys kuitenkin edellyttää tolkullista politiikkaa. Soinin kenttäväki taas edellyttää täysin tolkutonta politiikkaa.

Soini onkin ratkaissut tilanteen olosuhteisiin nähden varsin hyvin. Soini ei itse kommentoi asiaa millään tavalla vaan syyttää muita persujen sisäisiin asioihin sekaantumisesta. Muistatteko vielä miten maahanmuuttokysymyksistä piti voida keskustella? Soini antaa puolueen nokkamiesten viedä keskustelua täysin tolkuttomille laduille eikä tee mitään pysäyttääkseen kaikkien mielestä järjetöntä ja solvaavaa öyhötystä. 

Puolue ei varmasti aio tehdä huutelua lukuunottamatta avauksia pakolaispolitiikassa, ja käytännön politiikka jää Kokoomuksen hahmoteltavaksi. Keskustasta ei tästä asiasta ole kuultu mitään. Timo Soini tuntee EU-päätöksentekomekaniikan ja kävi varmistamassa Luxemburgin kokouksessa että taakanjakopäätökset siirtyvät päämiespöydälle mutta niin, että ulkoministereiden ei tarvitse päätöstä tehdä.

Timo Soini siis ulkoministerinä varmistaa että kohtuullista pakolaispolitiikka tehdään mutta niin, että oman puolueen rivit kärsivät mahdollisimman vähän. Sinänsä liike on nerokas: Soini ilmeisen tahallaan ajaa puolueen täysin nurkkaan, jotta puolue ei estäisi päätöksentekoa mutta säilyttäisi omat kasvonsa. Jos näin on, liike oli vaarallinen ja ilmiömäinen samaan aikaan.

Ongelma on, että vastaava manööveri täytyy tehdä vielä useasti ennen seuraavia eduskuntavaaleja, koska tahansa ne ovatkaan. Ja mitä useamman piruetin Soini tekee, sitä lähemmäksi ne vaalit käyvät. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Itse veikkaan, että PS poistuu hallituksesta viimeistään ennen vuoden 2018 joulua.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Mielestäni nyt ei kannata hirveästi haukkua persuja siitä, jos ottavat vastaan reilusti lisää turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Toinen vaihtoehto olisi huonompi.

Esa Niemi

Mikä olisi huonompi vaihtoehto? Se, että Eurooppaan pääsisi oikeat pakolaiset? Se, että ihmishenkiä säästyisi kun turvapaikanhakijat palautettaisiin pakolaisleireille ja Välimeri hiljenisi.

Jos PS ajaa tälläisiä, niin kyse on inhimillisyydestä ja silloin minäkin kannatan sellaista. Aloitetaan ihmishenkien ja kohtaloiden säästäminen jo tänään puoluepoliittisista tai taloudellisista intresseistä välittämättä. Näin ainakin jos se on perimmäinen tarkoitus.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ehkä Suomen pitäisi ottaa mallia Ruotsista, jossa on käytössä ns. eristyksellinen politiikka, kuten pohojalaanen asian ilmaisisi? [s]
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/sifo-rekordnoter...
:-)

Esa Niemi

Osaatko Tuomas kertoa miksi nämä ihmiset kieltäytyvät turvapaikasta ja suojelusta ohittamalla tai jättämällä pakolaisleirit ja suuntaavat kohti elintasorajaa?

Osaatko Tuomas kertoa miksi nämä turvapaikanhakijat ohittavat lukuisia Geneven pakolaissopimuksen allekirjoittaneita tai EU-maita maita hakematta suojaa?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Personal:
En osaa vastata, mutta kun ihmisiä lähtee esim. Syyriasta Turkkiin, osa jatkaa Kreikkaan, ja Kreikasta puolestaan osa väkisin Makedoniaan, muttei missään nimessä Bulgariaan, koska "rajoja vartioidaan tarkasti". Maa on myös "köyhä".
Silloin voi toki kysyä, mikä on Frontexin tehtävä EU:ssa. Minä en tiedä, vaikka sen johdossa on ollut suomalaisiakin.

Ehkä paenneiden tavoite olikin aluksi vain päästä pois Syyriasta naapuri Turkkiin, jolla on osittain yhteinen historia, mutta tavoitteet voivat matkan varrella mennä uusiksi. Näin ollen Makedoniaan tulleet ehkä näkevät parhaaksi joko jäädä sinne, tai jatkaa vielä muualle, kun heille ensin selvitetään, mitä vaihtoehtoja kolmen maan läpi kulkeneilla on ja missä olisi viisainta rekisteröityä ensimmäisen kerran EU:n alueella. Eiväthän he itse byrokratiaa tunne. EU tai jokin järjestö neuvoo, oletan.

Mysteeri voi joillekin olla se, että 3-10 maan läpi kulkeneet 10-15.000 ihmistä haluavat nimenomaan kylmään ja kulttuurisesti sekä kielellisesti etäiseen Suomeen.

Äitimuorini otti v. 1944 pikku höyrylaivaan mukaansa Ruotsiin 6 lastaan, jotka sijoitettiin maan eri puolille perheisiin. Reilun vuoden kuluttua hän kiitti ja palasi takaisin Suomeen mukanaan 7 lasta. :-)

Esa Niemi

Seppo esittää hyviä pointteja kun taas Tuomas ei kykene säilyttämään argumentaationsa uskottavuutta ja vastaamaan väitteisiin. Ei se mitään, minäkään en keksi ainuttakaan perustetta miksi suojelusta kieltäytyneet tarvitsevat turvapaikkaa.

Itseasiassa viranomaiset tukevat tätä kun nämä hakijat todetaan turvapaikkahakemuksensa perusteella ei-pakolaisiksi.

Jos oikeasti on tarkoitus auttaa ja säästää näitä ihmisiä, niin turvapaikanhakijat tulisi palauttaa takaisin pakolaisleireille. Suojelun tarpeen eikä varallisuuden tulee määrittää kuka pääsee Eurooppaan ja kuka ei. Oikeat pakolaiset ensisijaisesti hoidettava eikä sellaiset, jotka laittomasta rajanylityksestä kiinnijäädessään hakevat turvapaikkaa eivätkä saa.

Käyttäjän saloniemi kuva
Tuomas Saloniemi

Esimerkiksi Syyrian sodasta suurin osa pakolaisista on Syyrian sisällä paossa. Tämän jälkeen määrällisesti eniten syyrialaisia on Turkissa, ja siitä sitten EU:n puolelle yrittää joitain prosentteja. Suomen suurin vetovoimatekijä on pystyssä oleva yhteiskunta jossa ei ole sisällissotaa. Tästä vetovoimatekijästä voidaan toki luopua hyvinkin yksinkertaisesti aloittamalla vuosikausien verinen sisällissota.

Osa ihmisistä jättää pakolaisleirit koska haluavat saada paremman elämän, josta ei pakolaisleireissä ole valitettavasti toivoakaan. Ei se tämän kummallisempaa ole.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ruumiit Välimerellä on Lapin kolttalaisten ja aavikon beduiinien välinpitämättömyyden syytä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Verbaalinen esitys on todella ihailtavaa, Italian rannikon täyttävät hukkuneiden ruumiit, ainako se tuulee vain etelästä ?

Toimituksen poiminnat